رمضانسعادت

رمضان پلی بسوی نور

رمضان چیست

﴿رمضان﴾ پُلی بسوی نور!

﴿بخش ششم﴾:

عزیزان و سروران!

پیامبر اکرم، رسول کریم صلی الله وعلیه وسلم رمضان را ماه مبارک یعنی پر برکت توصیف نموده است، و برکت این ماه شامل هر لحظه از لحظات آن و هر ساعت از ساعات آن از آغاز این ماه تا پایان آن است.

پس، این را بخاطر داشته باشیم که:

﴿هر لحظه از لحظات آن دارای برکت و نیکی ها و فضائل بیشمار است﴾.

ماه مبارک رمضان فرصت بسیار طلایی و مهمی است که انسان‎های نیک و باخدا همواره آرزوی رسیدن به آن را داشتند تا از آن در جهت اصلاح و تزکیه نفس و تقرب إلی الله استفاده نمایند.

مسلمان با فرارسیدن ماه رمضان شکر و سپاس پروردگار را بجا می آورد، چنانچه امام نووی رحمه الله در “کتاب الاذکار” می‎فرماید:

﴿بدان که برای کسی که نعمتی جدید شامل حالش شده، و یا اینکه مصیبتی از وی دفع شده، مستحب است که سجده شکر در مقابل الله تعالی بجا آورده و آن‎گونه که شایسته بارگاه رب العالمین است حمد و ثنای او را بگوید.

توفیق عبادت و بندگی از بزرگترین نمعت ‎های الله تعالی  بر بنده است.

لذا همین‎که یک مسلمان در حالی ماه رمضان را دریابد که در سلامتی کامل به سر می‎برد، این خود نعمت بسیار بزرگی است که استحقاق شکر و سپاس پروردگار را دارد﴾.

پس، ما میگوئیم که:

﴿فالحمد لله حمدًا کثیرًا کما ینبغی لجلال وجهه، وعظیم سلطانه﴾.

از این جهت، برای انسان مسلمان لازم و ضروری است که در این ماه مبارک و پرفیض، یک برنامه ی خاصی برای خودش و خانواده اش طرح ریزی کند و به آن جامه ی عمل بپوشاند.

متاسفانه بسیاری از مردم برای امورد دنیای خویش برنامه‎ریزی دقیقی می‎کنند ولی شمار ناچیز، و اندکی از آنها برای امور آخرت خویش برنامه‎ریزی دارند و این موضوع به این خاطر است که مسلمانان به اهمیت هدف زندگی در این دنیا پی نبرده‎اند؛

مسلمانان یا فراموش کرده‎اند و یا خود را به فراموشی زده‎اند که الله سبحانه و تعالی برای تربیت و تزکیه ی آنان و ارتباط آنها با الله تعالی فرصت‎های زیادی قرار داده است که می‎بایست از این فرصت‎ها کمال بهره را ببرند.

لذا از آنجایی که ماه مبارک رمضان از فرصت‎های طلایی و ویژه‎ای است که الله سبحانه و تعالی آن را در اختیار مسلمانان قرار داده است، باید برنامه‎ریزی کنیم تا این یک ماه را به عبادت و بندگی خداوند متعال اختصاص داده و برای شب‎ها و روزهای این ماه مبارک برنامه‎های عملی داشته باشیم.

اگر انسان در قصد و تصمیم خود، با خالقش صادق باشد، الله سبحانه و تعالی نیز او را تصدیق نموده و او را در عبادت خویش یاری می‎کند و راه‎های خیر و نیکی را برایش هموار می‎گرداند. قرآن کریم می‎فرماید:

«فَلَوْ صَدَقُوا اللَّهَ لَکَانَ خَیْرًا لَهُمْ» [محمد ۲۱]

(پس اگر با خدا صادق باشند برای آنها بهتر است.)

انسان مؤمن باید پروردگارش را همراه با علم و آگاهی عبادت کند و عدم اطلاع از فرایض دینی را بهانه‎ای برای فرار از انجام عبادات قرار ندهد.

دانلود رایگان اپلیکیشن مفلحون

عبادت روزه ی رمضان نیز دارای احکام و مسایلی است که باید قبل از شروع ماه رمضان نسبت به فراگیری این احکام مبادرت ورزیم تا بتوانیم روزه‎ای صحیح و مورد قبول پروردگار متعال بجای بیاوریم.

باید تصمیم جدی بگیریم که از گناه و معصیت دست بکشیم. از همه گناهان گذشته توبه نموده و صادقانه تصمیم بگیریم که دوباره به طرف آنها نرویم. چه آنکه ماه رمضان، ماه توبه است.

به راستی اگر در این ماه توبه نکنیم، چه زمانی توبه خواهیم کرد؟؟

الله سبحانه و تعالس می‎فرماید:

« وَتُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعًا أَیُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ» [النور: ۳۱]

(ای مؤمنان، به صورت دسته‎جمعی به سوی خداوند رجوع کنید (توبه کنید) باشد که رستگار شوید.)

مسلمان در این ماه مبارک، آمادگی روحی از طریق اعمالی همچون تلاوت قرآن، مطالعه کتاب ‎های دینی و اصلاحی، گوش فرا دادن به داستان های اسلامی و سخنرانی‎هایی با مضامین فضایل و احکام رمضان، خودش را آماده و مجهز میسازد.

همچنان، مسلمان در این ماه مبارک آمادگی خاصی  در زمینه ی دعوت الی الله را زیر دست میگیرد.

بگونه ی مثال:

۱ـ آماده کردن مطالب و جملات زیبای اصلاحی- تربیتی و ارائه آنها در مسجد محله.

۲ـ توزیع کتاب‎ها و رسائل پندآموز و با محتوای بیان مسایل فقهی مربوط به رمضان در بین نمازگزاران.

۳ـ تهیه و توزیع هدیه ی رمضانی. به عنوان مثال یک یا دو سی دی و ید کست های اسلامی و یا برخی کتاب های کوچک دینی را در یک پوشه بگذارید و بر روی آن بنویسید: “هدیه رمضانی”

۴ـ تفقد احوال فقرا و مساکین و پرداختن صدقات و خیرات به آنان.

مسلمان صفحه ی زندگی خویش را با استقبال از رمضان نورانی و روشن نموده و تصمیم میگیرد که:

۱ـ در بارگاه الهی توبه ی صادقانه بجا آورد.

۲ـ اطاعت و فرمانبرداری خویش از پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم را با عمل به اوامر و اجتناب از نواهی ایشان ثابت کند.

۳ـ با پدر و مادر، اقربا و خویشاوندان، همسر و فرزندان به نیکی برخورد کند.

۴ـ با افراد جامعه برخورد نیک داشته باشد تا بنده‎ای نیک و نافع قرار بگیرد، چنانچه آن ‎حضرت صلی الله علیه وسلم در حدیثی می‏فرمایند:

«أفضل الناس أنفعهم للناس»

(بهترین مردم کسی است که بیشترین نفع را به مردم برساند.)

خلاصه اینکه شایسته است که استقبال هر مسلمان از این ماه پرخیر و برکت مانند استقبال زمینِ تشنه از آب باران، استقبال مریض از طبیب حاذق و ماهر، و استقبال دوست از دوست غائبی باشد که مدت‎ها انتظار ملاقاتش را کشیده است.

الله تعالی در استحکام این پل معنوی با عالم بالا تک تک مان را توفیق مزید اعطأ فرماید.

آمین!

برادر و خواهر مسلمان!

لطفاً این مضامین خیلی مهم و حیاتی را با تمام خانواده، اقارب، دوستان، و همکاران تان شریک سازید، و در رشد فکری، عقیدتی، ایمانی و وجدانی همنوع تان اقلاً یک امر خیری را، مایه ی حصولِ صدقات جاریه ی تان سازید.

جزاکم الله خیراً!

برگهٔ قبلی 1 2 3 4 5 6
نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. اگر دو لک افغانی طلا برای ده سال هر شخص نهگداری کند باید هر سال که 2500 افغانی را زکات بدهد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید