اسلامفقه

دعای قنوت نازله

“قنوت نازله” دعایی که وقت آن فرا رسیده استیکی از سنت های مهجوره و ترک شده ای که رسول اکرم صلی الله علیه وسلم و سپس خلفای راشدین رضی الله عنهم آن را مى خواندند، دعای قنوت نازله است که در وقت بلا و مصیبت و شدتی که بر مسلمانان وارد می شود خوانده می شود.

انس رضی الله عنه می گويد: «قَنَتَ النَّبِيُّ صلی الله علیه وسلم شَهْرًا يَدْعُو عَلَى رِعْلٍ وَذَكْوَانَ». صحیح بخاری/1003 (پیامبر صلی الله علیه وسلم مدت يك ماه قنوت خواند و عليه دو قبيله رعل و ذكوان دعا مى‌كرد).

چون اين دو قبیله چندین نفر از قاریان قرآن را كه رسول اکرم صلی الله علیه وسلم ایشان را براى تعليم آنها فرستاده بود ناجوانمردانه به قتل رسانيدند. در حالى كه بين رسول اکرم صلی الله علیه وسلم و آنان پيمان صلح امضا شده‌اى وجود داشت؛ ولی به قاريان قرآن كه هيچ قصد و آمادگى جنگ را نداشتند حمله كردند و تمام آنان را كشتند.

انس رضی الله عنه می گويد: هيچگاه نديده بودم كه پيامبر صلی الله علیه وسلم براى كشته شدن كسى مانند كشته شدن اين قاريان ناراحت و غمگين باشد». صحیح بخاری/3170

امروز در کشورما نیز ظلم و تجاوز وکشتار اهل دین؛ اعم از علما و خطبا و استادان و دعوتگران و حتی عامه مردم از حد گذشته و به وحشت و بربریت تبدیل شده تا جایی که جان و مال هیچ کس از دست آنها در امان نیست، در چنین حالتی ایجاب می کند که مسلمانان به الله تعالی رجوع کنند و برای رفع ظلم از مستضعفین و مردمان بی دفاع دعا کنند تا از شر ظالمان و جنایتکاران در امان بمانند و در عین زمان بر ظالمان و جنایتکارانی که به دین و اهل آن و مردمان بی گناه هیچ حرمتی قایل نیستند دعای هلاکت نمایند.

دعای قنوت نازله چگونه خوانده میشود

دعای قنوت نازله را می توان در مساجد و مدارس و مراکز دعوتی و حتی با فامیل و اهل خانواده بطور جماعی خواند. و اگر نماز جماعت میسر نبود بشكل انفرادي هم خوانده مي شود.دعای قنوت نازله بعد از ركوع، در رکعت اخیر نماز فرض صبح و یا مغرب خوانده مي شود ليكن در ركعت اخير نماز فرض صبح بيشتر تأكيد شده است. در این قنوت امام دعا می خواند و مقتديها آمين می گويند.. که در نيتجه آن الله متعال بالاي دشمنان غضب خودرا نازل مي كند.گفتنی است كه دعا سلاح و سپر مؤمن است و در اوقات سختی و شدت امید قبولی آن بیشتر است، چنانکه الله متعال می فرماید:

{أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَيَكْشِفُ السُّوءَ}النمل/62 «یا کیست که دعای درمانده را -چون او را به دعا بخواند- اجابت می‌کند، و سختی را دور می‌کند».«اللَّهُمَّ إِنَّا نَجْعَلُكَ فِي نُحُورِهِمْ، وَنَعُوذُ بِكَ مِنْ شُرُورِهِمْ».

قریب الله مطیع

نمایش بیشتر

قریب الله مطیع

وی در سال ۱۹۶6م در ولسوالی چهاردهی ولایت کابل چشم به جهان گشود، بعد از اتمام مرحله ثانوی در لیسۀ حبیبیه، تحصیلات عالی خود را نخست در انستیتوت عالی تربیه معلم در شهر پشاور، سپس در سال (1989) عازم عربستان سعودی شد و به فاکولتۀ شرعیات دانشگاه اسلامی مدینه منوره پیوست، پس از فراغت در سال (1993)، مدت ده سال در یکی از مراکز آموزش و پرورش فرزندان کشورش مقیم مدینه منوره مشغول تدریس بود و از سال (2005) به این طرف در عرصه های تألیف و ترجمه و تحقیقات علمی، و همکاری با مؤسسات و سایتهای دعوتی و شبکه های تلفزیونی اهل سنت مشغول می باشد. ادامه سوانح..

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید