اجابت دعا
لطف الهی، نزدیک است و خداوند، شنوا و اجابتکننده میباشد. کوتاهی، از ماست؛ ما، به شدت نیازمندیم که با اصرار و زاری او را بخوانیم و از خواندن و صدازدن او خسته نشویم. نگوییم: دعا کردیم، اما اجابت نشد. بلکه باید چهرههای خود را به خاک بمالیم و فریاد برآوریم:
و نامهای زیبا و صفات والای او را تکرار کنیم تا خداوند، خواسته ما را اجابت نماید یا از نزد خود چیزی برای ما انتخاب کند.
﴿ٱدۡعُواْ رَبَّکُمۡ تَضَرُّعٗا وَخُفۡیَهًۚ﴾ [الأعراف: ۵۵] «پروردگارتان را با زاری و آهسته بخوانید».
یکی از دعوتگران، در یکی از کتابهایش مینویسد: مرد مسلمانی، به یکی از کشورها رفت و با خانوادهاش آنجا پناهنده شد و خواستار تابعیت آن کشور گردید، اما همه درها، به روی او بسته شد. او، تمام تلاش خود را کرد و آنچه در توان داشت، انجام داد و قضیه را با همه آشنایان خود در میان گذاشت؛ اما هیچ چارهای، کارساز واقع نشد و امیدش قطع گردید.
سپس با عالم پرهیزگاری ملاقات کرد و از وضعیت خود به او شکایت نمود. آن عالم، به او گفت: تو باید در پاس اخیر شب، پروردگارت را بخوانی و از او بخواهی که نیازت را برآورده سازد. چون او، کارها را آسان مینماید. این مفهوم، در حدیث آمده است: (هرگاه خواستی از خدا بخواه و هرگاه کمک خواستی از خدا کمک بخواه و بدان که اگر همه امت جمع شوند تا سودی به تو برسانند، به تو سودی جز آنچه خدا برایت مقرر نموده، نمیرسانند». این مرد میگوید:
سوگند به خدا که رفتن نزد مردم و تقاضای سفارش کردن را رها کردم و پس از آن در پاس اخیر شب بر میخاستم و در سحر دعا میکردم؛ پس از چند روز یک درخواست عادی بدون واسطه به مسئولین مربوطه ارائه نمودم. چند روزی نگذشته بود که ناگهان در حالی که در خانه نشسته بودم، برای تحویل گرفتن پاسپورت مرا فراخواندند؛ با اینکه شرایط، بسیار سخت و دشوار بود.
﴿ٱللَّهُ لَطِیفُۢ بِعِبَادِهِۦ﴾ [الشوری: ۱۹] «خداوند نسبت به بندگانش مهربان است»