مقالات

چرا زلزله؟

چرا زلزله؟؟

قرآن كريم با عبارات گوناگون علت عذاب، بلا و ناراحتى ها را گناه خود انسان معرفى كرده است. بطور مثال در این آیت می فرماید:

«وَمَا أَصَابَكُمْ مِنْ مُصِيبَةٍ فَبِمَا كَسَبَتْ أَيْدِيكُمْ وَيَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ» الشوری/30 «آنچه از مصیبت که به شما رسید، به خاطر کارهايی است که می کنيد و الله بسياری از گناهان را عفو می کند».

اگر فضل الله و رحمت او بر بندگان نباشد و از بسیاری گناهان شان درنگذرد بدون شک همه مردم هلاک و نابود خواهند شد. براستی اگر زلزله ای که چند ثانیه طول نمی کشد و از خود خسارات جانی و مالی بجا می گذارد، برای چند دقیقه ای ادامه یابد هیچ زنده جانی باقی نخواهد ماند. ولی فضل الله بر بندگان است که با اشارۀ کوتاه ایشان را تذکر می دهد و می ترساند تا بخود بیایند و از کفر و شرک و ظلم و فحشا و …. دست بردارند. چنانکه می فرماید:

 «وَمَا نُرْسِلُ بِالْآيَاتِ إِلَّا تَخْوِيفًا» الاسراء/59 «و ما نشانه های قدرت خود را جز براي بيم دادن نمي‌فرستيم».

بلی، ظلم، تجاوز، شرکیات، بدعتها، جنگ و مبارزه بخاطر قوم و زبان و سمت، و دوری از منهج الهی و زندگی زیر سایۀ اشغالگران صلیبی و سکوت در برابر آن و غیره مصائبی که مردم کشور ما فعلا به آن آغوشته است سبب عذاب های سنگینتر و گسترده ای خواهد شد اگر بخود نیاییم، اگر از گناه و نافرمانی الله تعالی و ستیز با قانون الهی در خود، خانواده و جامعۀ خود دست برنداریم و به سوی الله متعال توبه نکنیم پس انتظار عذاب الهی را داشته باشیم. الله تعالی می فرماید:

«قُلْ هُوَ الْقَادِرُ عَلَى أَنْ يَبْعَثَ عَلَيْكُمْ عَذَابًا مِنْ فَوْقِكُمْ أَوْ مِنْ تَحْتِ أَرْجُلِكُمْ أَوْ يَلْبِسَكُمْ شِيَعًا وَيُذِيقَ بَعْضَكُمْ بَأْسَ بَعْضٍ» الانعام/ 65.«بگو : او قادر بر آن هست که از فراز سرتان (صدای مرگبار، سنگباران، و تندباد) يا از زير پاهايتان (زلزله و چاک شدن زمین را) عذابی بر شما بفرستد، يا شما را گروه گروه در هم افگند و خشم و غضب گروهی را به گروه ديگر بچشاند».

راه نجات:

یگانه راه نجات از عذاب الهی ایمان داری و زندگی در سایه قرآن کریم و سنت و روش پیامبر صلی الله عیه و سلم است، الله متعال در سوره الاعراف آیت 96 می فرماید:

«و اگر اهل شهرها ايمان مىآوردند و از الله می ترسیدند، حتما از آسمان و زمين [درِ] بركتهايى را بر آنان مىگشوديم. ولى تكذيب كردند، پس به سزاى آنچه مىكردند، آنان را (به مصایب و عذاب ها) گرفتار کردیم».

نمایش بیشتر

قریب الله مطیع

وی در سال ۱۹۶6م در ولسوالی چهاردهی ولایت کابل چشم به جهان گشود، بعد از اتمام مرحله ثانوی در لیسۀ حبیبیه، تحصیلات عالی خود را نخست در انستیتوت عالی تربیه معلم در شهر پشاور، سپس در سال (1989) عازم عربستان سعودی شد و به فاکولتۀ شرعیات دانشگاه اسلامی مدینه منوره پیوست، پس از فراغت در سال (1993)، مدت ده سال در یکی از مراکز آموزش و پرورش فرزندان کشورش مقیم مدینه منوره مشغول تدریس بود و از سال (2005) به این طرف در عرصه های تألیف و ترجمه و تحقیقات علمی، و همکاری با مؤسسات و سایتهای دعوتی و شبکه های تلفزیونی اهل سنت مشغول می باشد. ادامه سوانح..

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

Adblock رو غیر فعال کنید

بخشی از درآمد سایت با تبلیغات تامین می شود لطفا با غیر فعال کردن ad blocker از ما حمایت کنید